Language file for Plugin Loader not found!
File: ../plugins/pluginloader/languages/nl.php
Current Path: /nl/index.php
ToneStack - MasterScreamer
Home > Gitaareffecten > MasterScreamer

MasterScreamer

Master Screamer
Prijs 139,00 €
inc. BTW (21%)
 x 

Een MasterScreamer v2.1

"Een tubescreamer klinkt voornamelijk lekker en komt het meeste tot zijn recht waneer deze wordt gebruikt in combinatie met een buizen versterker of een buizen pre-amp. Deze laat je buizen met recht "schreeuwen" zodat er een heerlijke vervorming wordt gecreeërd. De meeste mensen vinden een tube screamer nogal wat dun klinken omdat er een behoorlijk hoeveelheid laag wordt weg gefilterd. Dit is dus op te lossen door een bypass op de filter te zetten welke je met een switch kunt bedienen."

Versie 2:  is een verbeterde versie van de MasterScreamer meer opties en definitie.


A-symetrisch of Symetrisch clippen of geen clipping.

Het originele schema van de TS808 heeft van origine 2 diodes die het clippen van het 
signaal mogelijk maken, door een derde diode toe te voegen en deze te voorzien van een schakelaar kun je dus kiezen uit symetrisch clippen of a symetrisch clippen waar door je dus een scherpere vervorming mogelijk maakt. Kies je voor geen clipping dan kun je hem als booster gebruiken, dit heeft als gevolg dat bij hogere gain settings er een overdrive ontstaat die niet altijd even mooi klinkt. Als je hem als booster wilt gebruiken zet de gain dan wat lager. De Master screamer heeft 2 verschillende diode settings aanboord.*

FAT MOD
Deze relatief simpele aanpassing geeft je meer bas en is een geweldige toevoeging aan de sound van de MS8. Een vollere sound die uitermate geschikt is voor telecasters en andere gitaren die niet zo vol klinken. Deze is eventueel ook als voetschakelaar optie beschikbaar.

Standaard en aanvullende IC's
Standaard wordt de Master Screamer geleverd met een  RC4558P  (dual opamp) maar tevens wordt de TL072 meegeleverd om te kunnen expirimenteren qua sound. Het IC zit in een voetje zodat je deze makkelijk kunt vervangen.

Booster
De MasterScreamer heeft ook nog de diodelift optie, hiermee schakel je het clippen met diodes uit. Op een lagere gain stand heb je dan een perfecte booster met een randje. Let erop dat hogere gain instellingen er voor kunnen zorgen dat je een ander type overdrive krijgt en daar moet je van houden!
 
Type printplaat : PCB.

Optioneel

Specs :

- Fat switch ( meer laag )
- Asymetrisch / Symetrisch clipping switch ( 3x 1n60 diode / 2x 1n914 diode)*
- True Bypass
- 9 volt negative ground
- Input / Output 63 mm Jack
- Stroom onderbreking op de input
- 110 x 90 x 34 mm


 

Gitaar : Gibson LP GoldTop Traditinal 2009
Amp : London City DEA 100 1969
Cab : 2x12 '' Eminence Legends 120 Watt

 


 

ToneStack
Contact Sitemap Home